Om oss

Vi heter Lars och Gunilla och bor i Hyssna i Västra Götaland. Hyssna kan man säga ligger mellan Borås och Landvetter.

Vi lever med våra hundar, de är en del av vår familj, och vi gör allt vi kan för att de ska få ett så bra liv som möjligt. Det innebär för oss att den största delen av vår fritid kretsar runt hundarna, förutom den tid Lars lägger på att göra i ordning vår källare/nedervåning. Detta är också i och för sig delvis för hundarnas skull.

Faraohunden förälskade jag mig i för väldigt många år sedan, ca 20 faktiskt, när en kompis visade en bild för mig. Efter den dagen läste jag en hel del om dem, pratade med domare, veterinärer, ja alla jag trodde visste något och jag tog alla tillfällen vid utställningar att träffa så många som möjligt. Till slut var tiden mogen så vi började se oss om efter en omplacering då det passade vår situation bäst. Efter ganska långt letande fick vi kontakt med Maria, Farao Anubis, som lät oss ta hand om Zaza, som då kallades Lill. Vilket vi är väldigt tacksamma för.

Efter några år kände vi att vi ville ha en till, en kompis till Zaza. På en utställning fick jag kontakt med en tjej, Sanna, som visste att hennes uppfödare, Antefa´s, hade två hanar kvar från sista kullen. Vi kontaktade Annica och fick besöka henne. Där blev vi förälskade i en av pojkarna hon hade kvar och några veckor senare hämtade vi Antefa´s Undehr, vår Ramses och på den vägen är det. Ytterligare en underbar vovve flyttade till oss något år senare, Antefa´s Tifla, som vi deläger med Annica och Monica, Antefa´s kennel.

Antefa´s Tifla fick 2013 valpar och vi behöll två stycken tjejer från den kullen Kin-Chin Red She´s The One och Kin-Chin Red My Beautiful Reward. I december 2015 hämtade vi en tös från Malta Tal-Kraws Akira, vars mamma vi blivit förälskade i våren innan när vi för första gången besökte denna fantastiska ö.

 

Gunilla  Lars 

Jag är uppväxt med hundar och har ägnat mig åt hundar i hela mitt liv. Jag utbildade mig till ringsekreterare i tonåren och började föda upp Shih-Tzu några år senare. Själv ställde jag ut en hel del och tävlade också i lydnad, dock inte med Shih-Tzuerna, utan en omplacerad Groenendael som jag gett ett nytt hem.

Förutom alla hundar av olika raser som jag växt upp med har jag själv haft flera olika raser då jag vid ett flertal tillfällen tagit hand om hundar som behövt ett nytt hem. Antingen har de fått stanna hos mig eller så har jag sett till att de fått ett nytt bra hem. De raser som passerat genom mitt hem på detta sätt är bl a Mellanschnauzer, Schäfer och Groenendael.

Med Faraohundar i mitt liv känner jag att jag"kommit hem".

För mig kom hundarna in i mitt liv på allvar när jag träffade min fru Gunilla, även om det funnits hundar i familjen redan tidigare. Idag lever jag ett ganska hundanpassat liv med en hel del promenader både i stan och i skogen, utställningar, Lure Coursing och andra aktiviteter för hundarna.

Ett plus med att syssla med en liten mindre vanlig ras är att man ganska snabbt blir bekant med andra aktiva Faraohundsägare, och det är ett trevligt gäng som brukar dyka upp i dessa sammanhang.

Ett minus är att man helt plötsligt fick oväntad konkurrens om den bästa platsen i soffan och till och med om sin ordinarie plats i sängen, men även det är en ganska vänskaplig konkurrens.